H-dent

H-dent

5 fontos kérdés a mini implantátumos műfogsor rögzítésről

2024. május 30. - Leskó Barbi

Sokan még ma is tartanak a teljesen kivehető műfogsor viselésétől, félve a kellemetlen helyzetektől, amelyeket a fogsor mozgása okozhat. A H-Dent fogászatnál azonban lehetőség van a legmodernebb mini implantátumos műfogsorrögzítési technológia alkalmazására, amely biztosítja a kényelem és a természetesség érzését.

implant_1.jpg

1. Hogyan történik a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A mini implantátumokat kifejezetten a teljesen kivehető műfogsorok stabil rögzítésére fejlesztették ki. Az eljárás helyi érzéstelenítésben, minimális sebészi beavatkozással zajlik. A mini implantátumok vékonyabbak és kisebbek, mint a hagyományos implantátumok, így gyakran metszés és csontfeltárás nélkül, az ínyen keresztül helyezhetők be az állcsontba. Az alsó fogsor rögzítéséhez általában négy, míg a felső fogsor esetében hat implantátum szükséges. A fogsorba speciális gumigyűrűket építünk be, amelyek patentszerűen illeszkednek az implantátumok gömbfejű végeire, biztosítva ezzel a stabil rögzítést.

2. Miért hívják mini implantátumnak?

A mini implantátumok nevüket kisebb méretükről kapták. Ezek az implantátumok fele akkora átmérőjűek, mint a hagyományos implantátumok, így azok számára is megfelelőek, akiknél nem áll rendelkezésre elegendő csontállomány a normál implantátumok beültetéséhez. A kisebb méret ellenére ugyanolyan hatékonyan biztosítják a fogsor stabilitását.

3. Miből készülnek a mini implantátumok?

A mini implantátumok titánból készülnek, amely az egyik leggyakrabban használt anyag az orvosi implantációk során. A titán biokompatibilis, vagyis a szervezet jól tolerálja, és a csontszövetek képesek körbenőni az implantátumot, mintha az a test saját része lenne. Ez biztosítja az implantátum hosszú távú stabilitását és tartósságát.

4. Kinek ideális választás a mini implantátumos műfogsorrögzítés?

A mini implantátumos műfogsorrögzítés ideális azoknak a pácienseknek, akik teljes kivehető fogsort viselnek, vagy most vált aktuálissá számukra a teljes fogsor pótlása. Különösen ajánlott azoknak, akik elégedetlenek jelenlegi fogsoruk stabilitásával és kényelmével. Az eljárás gyors, fájdalommentes, és rövid gyógyulási idővel jár, így a páciensek hamar visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

5. Melyek a mini implantátumos műfogsorrögzítés előnyei?

  • A műfogsor szilárdan rögzül, nem mozog étkezés vagy beszéd közben
  • Nyugodtan élvezheti kedvenc ételeit, anélkül, hogy aggódnia kellene a fogsora miatt
  • Nincs többé szükség ragasztók használatára.
  • Minimális sebészi terhelés, gyors gyógyulás.
  • A stabil műfogsor hozzájárul a jobb rágási funkcióhoz és az egészségesebb szájüreghez.

Miért Válassza a H-Dentet?

A H-Dent fogászat professzionális csapata elkötelezett a legmagasabb szintű ellátás biztosítása mellett. Modern felszereléseink és  kollégáink garantálják, hogy a mini implantátumos műfogsorrögzítés fájdalommentes és hatékony legyen. Nálunk a páciensek kényelme és elégedettsége áll az első helyen.

Kattintson ide, hogy időpontot foglaljon egy állapotfelmérő vizsgálatra! 

A bejegyzés trackback címe:

https://h-dent.blog.hu/api/trackback/id/tr618440077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása