H-dent

H-dent

Fogászati trendek 2022-ben

2022. október 19. - Leskó Barbi

Napjaink egyik dinamikusan fejlődő ágazata a fogászat. Hétről-hétre valami új megoldással rukkolnak, elő ami megkönnyíti az előkészítési folyamatokat és felgyorsítja a beavatkozást. Ezzel a páciensek amellett, hogy időt spórolnak egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az esztétikai szempontok is.

trendek_2022-2.jpg

Trendi a szép mosoly

Lássuk be, hogy őrült módon fejlődik a világ minden téren. Ma már mindenki használja a különböző okos eszközöket amelyekről elérhetőek a különböző közösségi oldalak. Itt nem csak írásaink, hanem mi magunk is megjelenünk az általunk vagy barátaink, családunk által készített és posztolt képeken. Ilyenkor a legtöbben arra törekszünk , hogy azok akik a képeket nézik a legtökéletesebbnek lássanak minket. Ehhez, pedig elengedhetetlen a csillogó mosoly amely jókedvünket és magabiztosságunkat tükrözi. 

Esztétikai fogászat

Az esztétikai fogászat kifejezetten a mosoly minőségének javítására szolgál, magában foglalva a fogak funkciójának javítását is. 

Az esztétikai fogászat leginkább a fogak színének, alakjának, méretének és helyzetének valamint mosolyunk általános megjelenésének javítására összpontosít. Nyilván a fogászati kezelések önmagukban is jobb formát és funkciót eredményezhetnek, de vannak, akik olyan fogászati kezeléseket szeretnének igénybe venni, amelyek szigorúan a fogak szépítéséről szólnak.

Az esztétikai  fogászat magában foglalja a fogakon, ínyen, szájban és állkapcson végzett beavatkozásokat, amelyek kiterjedhetnek a fogszabályozásra és a fogpótlásra is.

Fogfehérítés

 A fogfehérítés talán a leggyakoribb esztétikai fogászati szolgáltatás. A fogorvos először megvizsgálja majd  megállapítja, hogy a beavatkozás milyen mértékben fehérítheti fogainkat. Egyes fogelszíneződések elhaló fogakból, vagy a zománc alatti réteg problémáiból adódnak, így annak fehérítése nem fogja világosabbá tenni a fogakat. Vannak aggályok azzal kapcsolatban, hogy a fehérítés érzékennyé teszi a fogakat, de a modern készítményeknek köszönhetően a beavatkozás meglehetősen biztonságos, gyors és könnyen elvégezhető.

Újraformálás

 A fog alakjának megváltoztatásához a zománc egy részének eltávolítására van szükség. Ez az eljárás alkalmazható a fogakon lévő zúzódások és repedések korrigálására. Megváltoztathatja a fogak helyzetét, alakját vagy hosszát is amennyiben esztétikai szempontból szükséges. Ha egy vagy több fog között fogméretbeli eltérés van, átformálással korrigálható ez az állapot, ami a túlharapás vagy az alulharapás eltűnését eredményezi.

Hídépítés

 A foghíd egy olyan típusú protézis, amely a foghúzás helyének két oldalán lévő egészséges fogat használja a fogsor tartóoszlopaként. Ez több fajta fogászati implantátummal is létrehozható , mint például az all-on-4 vagy all-on-6 implantátumok esetében.

Egyenesítés

 A fogszabályozás a fogfehérítéssel együtt az esztétikai fogászat egyik legkeresettebb szolgáltatása. Fogszabályzó segítségével fokozatosan, de biztosan egyenesebb fogakat kaphatunk. Segít kijavítani a fogak átfedését, zsúfoltságát vagy távolságát, hogy olyan mosolyod legyen, amilyet szeretnél.

Hogyan zajlik egy tipikus kezelés?

Az esztétikai kezelések ugyanúgy működnek, mint a szokásos fogászati eljárások: először felmérik, hogy mit szeretne a páciens majd a kezelőorvos  elmondja, hogy az anamnézis, a különböző felvételek és a szájüregi vizsgálat alapján mi az ő javaslata.

Ezután felállítja a kezelési tervet, és megkezdődnek a kezelések. Ezek a fogkőleszedéstől a már említett esztétikus töméseken át az ínykorrekciós eljárásokig és fogpótlásokig igen széles skálát ölelnek fel ebből kifolyólag időben is eltérőek lehetnek.

Szeretnél te is trendi lenni és önfeledten mosolyogni? Vedd fel velünk a kapcsolatot és közösen megvalósítjuk elképzeléseidet.

A bejegyzés trackback címe:

https://h-dent.blog.hu/api/trackback/id/tr4517956870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása